Biografie

Gonnie van Heugten

Gonnie van Heugten

Sopraan Gonnie van Heugten studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Hebe Dijkstra en behaalde in 2002 haar Master of Music aan De Nieuwe Opera Academie. In 2007 won zij de publieksprijs bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.
Als concertzangeres verleent zij regelmatig haar medewerking aan oratoria en cantates. Zo zong zij de Matthäus Passion van J.S. Bach in Musis Sacrum met Het Gelders Orkest en het Magnificat van J.S. Bach in het Concertgebouw Amsterdam (met het Amsterdams Gemengd Koor). Haar concertrepertoire omvat naast Bachs Matthäus en Johannes Passion, ondermeer Mozarts Requiem, Die Schöpfung J.Haydn, de Carmina Burana Carl Orff , Messiah en Joshua van Händel en het Gloria van Vivaldi.
Gonnie van Heugten vertolkte vele operarollen als de rol van Zerlina Don Giovanni (Internationale Opera Producties), Barbarina Le Nozze di Figaro (Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart) en Papagena Die Zauberflöte (Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend) in de serie Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw. Bij De Nationale Opera debuteerde zij in de rol van Prêtresse in Iphigénie en Tauride van C.W.Gluck o.l.v. Marc Minkowski en zijn Musiciens du Louvre in regie van Pierre Audi.
Als freelance sopraan zingt zij bij het Koor van de Nationale Opera. Tevens heeft Gonnie van Heugten haar eigen zanglespraktijk die gevestigd is in de St. Antoniuskerk te Utrecht en in Houten en is zij als docente Klassiek Zang verbonden aan Cultureel Centrum Parnassos te Utrecht.

Maaike Molenaar

Maaike Molenaar

De Nederlandse Altmezzo Maaike Molenaar studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer.
Zij volgde masterclasses bij Udo Reinemann, Brigitte Fassbaender en Jard van Nes.
Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus aan de HKU was zij lid van het ensemble van Opera Studio Nederland in Amsterdam en nam zij vervolgens deel aan het Resident Artists Programm van de Nationale Reisopera in Enschede.
Op het moment wordt zij gecoacht door Gemma Visser.
Maaike Molenaar nam deel aan verschillende concoursen in Nederland: Zij was finaliste bij het Cristina Deutekom Concours, werd geselecteerd voor de nationale voorronden van het Internationaal Vocalisten Concours en was laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie.
Naast liederen uit het Romantische repertoire, concertaria’s en oratoria zong Maaike rollen in verschillende opera’s: Sally - A hand of Bridge (S.Barber), Ida - Die Fledermaus (J.Strauss), Dido - Dido and Aeneas (H.Purcell), Mary - Der Fliegende Holländer (R.Wagner), Geneviève - Pelléas et Mélisande (C.Debussy).
Regelmatig zingt zij als freelancezangeres (alt) in het koor van de Nationale Opera en in het koor van de Nederlandse Reisopera.

Piet Loose

Piet Loose, pianist/organist, studeerde piano, AMV en Schoolmuziek. Jarenlang was hij muziekdocent en schooldecaan aan het Newman College te Breda en organist van de toenmalige Michaëlkerk in diezelfde stad. Als componist schreef hij vele op de praktijk gerichte muziekstukken: kerkelijke werken (op zowel Nederlandse als Latijnse teksten) en wereldlijke, waarin de schoolmusicus vaak te herkennen is.
Sinds hij het onderwijs verliet is hij actief op tal van terreinen in het muziekleven van Breda en omstreken, onder meer als begeleider van diverse koren, zangers en instrumentalisten.